ελληνικά - english
 
     
 

Ο ελαιώνας καλλιεργείται βάσει των κανόνων της βιολογικής γεωργίας (απαγορεύει την χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων που επιμολύνουν το λάδι με κίνδυνο τον καταναλωτή).

Η καλλιέργεια ελέγχεται από γεωπόνο της ΔΗΩ (οργανισμός ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων). Κωδ. ΔΗΩ 21051970509.

Δεν γίνονται καύσεις άχρηστων υλικών στο κτήμα μας για να επικάθονται διοξίνες στον καρπό.

Η συγκομιδή της ελιάς γίνεται όταν έχει ωριμάσει και συγκεντρώνεται σε αεριζόμενες κλούβες μέχρι την ελαιοποίηση.

Το ελαιόλαδο εξάγεται "εν ψυχρώ" (αφού περάσει τα στάδια πλυσίματος, έκθλιψης, μάλαξης, φυγοκέντρισης, ο διαχωρισμός γίνεται στους 25οC) με αποτέλεσμα να παραμένουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του και το άρωμα.

Έτσι η οξύτητα του ελαιολάδου δεν υπερβαίνει τα 0,5 οξέα και χαρακτηρίζεται ως ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΪΟΛΑΔΟ. Είναι προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης).